Teknik Bilgiler  » KLİMA TEKNİK BİLGİLERİ
    Klima sağlık açısından zararlıdır.

    Yanlış !     Aksine yaşlılar, kalp, şeker, solunum ve astım rahatsızlığı bulunanlar için klimatize ortamda bulunmaları tavsiye edilmekte. Sağlık açısından yaşadığımız ve çalıştığımız ortamlardaki havanın 23 C ve nem oranının da %45 olması tavsiye edilmekte. İstenilen bu iklim koşullarını sağlayan en uygun cihaz klimadır. unutmayın ki insan sağlığı açısından zararlı bir cihazı hastaneler kendi bünyelerinde uygulamaya almazlar.

     

    Çin'de üretilen klimaların kalitesi düşüktür.

    Yanlış !     Klimanın kalitesini belirleyen unsur üretildiği ülkeden ziyade, kullanılan teknoloji ve malzemenin kalitesidir. Kalitesi kanıtlanmış ürünler tercih etmeniz ilk kriter olmalıdır. Günümüz dünyasında alanlarında lider olan bir çok firma dünyanın en ücra köşelerinde imalatta bulunmakta.

     

    Sadece inverter tipi klimalar ısıtma için kullanılır.

    Yanlış !  Günümüzdeki hemen, hemen tüm klimalar hem ısıtma, hem soğutma rejimi için kullanılabilir. Inverter Tipi Klimaların en büyük özelliği daha yüksek teknoloji kullanılarak üretilmesi ve bu da işletim maliyetlerini yakından etkilemekte. Yıl boyu kullanmayı amaçlıyorsanız inverter tipi cihaz elektrik tasarrufu etmeniz açısından ilk tercihiniz olmalıdır. Unutmayalım ki fiyatları yüksek olmasına rağmen belli kullanım döneminden sonra sahip olacağınız, mükemmel ve size çalışan bir cihaz olacak.

     

    Klima ile ısınmak çok daha pahalıdır.

    Yanlış ! Tek koşul klimanın kullanıldığı mekanın izolasyonunun çok iyi yapılması dır. Binalarda pencere, kapı gibi ısı kaybına en çok sebep olan durumlarda eğer iyi yalıtım yok ise klimanız bu alanı ısıtmaya yetersiz kalabilir. Sonuçta unutmayalım ki klima ısınma amaçlı icad edilen bir cihaz değildir.

     

    Multi Split Sistem Klimalar birden fazla mekanı ısıtmayı, soğutmayı amaçladığımız zaman ilk tercihimiz olmalıdır.

    Yanlış ! Multisplit sistem Klimalar yer tasarrufu sağlamaktalar, fakat para tasarrufu değil!!! Tek dış ünite ve birkaç iç üniteden oluşan sistemler genelde birden fazla dış ünitenin montaj yapılmasının mümkün olmadığı zaman ilk tercihtir. Unutmayalım ki her nevi yapılandırma daima daha pahalıdır: montajlarında kullanılacak bakır boru uzunluğu direkt olarak fiyata yansır, ünitelerin birbiri ile olan uzaklıkları enerji kaybına neden olacaktır. Arıza durumunda yapılandırmanın tamamını yitirmiş oluyoruz ve iç ünitelerin bulunduğu hiç bir ortamda iklimlendirme elde edilemez.

     

    Klima, borularında taşıdığı sıcak ve soğuk hava ile iklimlendirme sağlar.

    Yanlış ! Klimanın borularında sadece freon denilen gaz dolaşmakta. Klimanın çalışma prensibi evinizdeki buzdolabınızın çalışma prensibi ile aynıdır. Split Sistem klimalar dış ortamdan hava almamakta, bu sebepten dolayı kullanıldıkları mekânların arada bir yellendirilmeleri gerekmekte.

     

    Mitsubishi Electric ve Mitsubishi Heavy Industries aynı firmadır?

    Yanlış ! Mitsubishi Grubu gemi taşımacılığı alanında faaliyet göstermek üzere 19 yüzyılın sonuna doğru Yataro Iwasaki tarafından kuruldu. Daha sonra Mitsubishi Grubu farklı sanayi dallarına yönelerek gemi taşımacılığının yanı sıra, gemi inşaası, finans ve uluslararası ticaret dallarında da faaliyete başlamiştir. Mitsubishi Electric 1921’de Mitsubishi Shipbuilding Co. (bugünkü bilinen adı ile Mitsubishi Heavy Industries, Ltd.) Kobe ‘deki fabrikasından taşınmasından sonra kuruldu. Her iki firma Mitsubishi adını taşımasına rağmen her ikisi de birbirinden bağımsız faaliyet göstermekte ve her bir firmanın kendi bağımsız ürün yelpazesi bulunmaktadır.

     

    Klima bakım işlemi standarttır ve servisler tarafından aynı bakım prosedürü uygulanır.

    Yanlış !  İşlem ders (text) kitapları dahilinde aynıdır. Uygulamada klima bakım hizmeti servisten, servise farklılık göstermekte. Bakım yaptırmadan ve bakım fiyatını tercih için tek kriter olarak göz önünde bulundurmadan, hizmet veren firmanın size bakım işleminin hangi şekilde gerçekleştirdiğini ve aşamaları hakkında bilgi alınız.

     

    Klima bakımına gerek yok diye düşünüyorum. Toz filtresini ayda bir defa yıkamam yeterli.

    Yanlış ! Bakım sadece toz filtresi ile sınırlı değildir. Klima filtresini temizlemek birey olarak yapabileceğiniz en basit bakım şeklidir. Cihazınızın performansını ve ömrünü uzatacak bakım yöntemi için profesyonel yardıma ihtiyacınız olacaktır.

     

    Freelance /serbest çalışan klimacı, klima bakım, arıza ve servisi açısından daha yerinde bir tercih.

    Yanlış !  Serbest çalışan biri tabiiki bir şirketin yükümlü olduğu giderleri üstlenmek zorunda kalmamakta ve bu nedenle hizmet bedeli düşük olabilir. Hizmet sonrası doğacak problemleri göze alıyorsanız ve risk yükümlülüğünü üstleniyorsanız sizin için iyi bir tercih olabilir. Faturasız ve sözleşmesiz alınan hizmeti herhangi bir aksilik doğması durumunda ispatlamanız mümkün olmayacaktır.

     

    Klimam arızalı, çıtırdama, lıkırdı ve hışırtı sesleri gelıyor.

    Yanlış ! Soğutmada duyulan benzer sesler klimanın gövdesinin sıcaklık değişimi nedeniyle genleşmesi yada büzüşmesinden dolayı kaynaklanır. Cihazın çalışma esnasında oluşan lıkırdı / hışırtı ve benzer sesler sistemde dolaşan gazdan kaynaklanmakta. Benzer seslerin 2-3 dakika duyulması oldukça normaldir.

     

    Klima kapasitesi (BTU) tespitinde mekanın eni ve boyunu çarpmam yeterli.

    Yanlış! Cihazın kullanılacağı alanı tespit etmek için genelde bir çok klimacının başvurduğu benzer hesaplar sizi amacınıza uygun kapasitedeki cihazı seçmenizde yanıltabilir. Klimanın kullanılacağı alanın sadece eni ve boyunu çarparak elde edeceğiniz ölçü, yer alanı yüz ölçümü olacaktır. Hesaba tavan ve duvar alanlarınıda katmalısınız.

     

    Klimamı çalıştırdıktan 2-5 dakika sonra devreye giriyor. Arızalı olduğunu düşünüyorum.

    Yanlış ! Cihazın çalıştırma düğmesine ( ON/OFF) bastıktan 2-3 dakika sonra devreye girmesi arıza teşkil etmez ve gayet normaldir. Isıtma döneminde ( kışın) oluşan buzlanmayı sökebilmek için cihazlar dış hava şartlarına bağlı olarak belirli aralıklarla DEFROST yaparlar ve bu esnada cihaz ısıtma görevi yapmaz. Hava şartlarına bağlı olarak bu süre 4-8 dakikayı bulabilir ve endişelenmenize gerek yok.

     

    İki yada üç odanın ısıtılması için doğal gaz kullanmak klimadan çok daha tasarrufludur.

    Yanlış ! Yeni bir dairenin sıfırdan doğalgaz ve kalorifer tesisatı maliyeti ortalama 6000 TL – 9000 TL’ yi bulmaktadır. Aynı fiyata kaliteli 3 adet inverter klima satın alabilirsiniz. Bu cihazları hiç durmaksızın çalıştırmanız durumunda bile doğal gaza nazaran ay sonu faturanız yarı yarıya fark edecektir. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde klima kullanmak kesinlikle daha avantajlıdır.

     

    Kışın ısınmada aynı anda hem klima hem doğalgaz kullanımı en yüksek tasarruf sağlar.

    Yanlış ! Yeni bir dairenin sıfırdan doğalgaz ve kalorifer tesisatı maliyetı ortalama 6000 TL – 9000 TL olduğunu göz önüne alırsak ve buna satın alacağınız klimanında maliyetini ilave ederseniz çok sağlıklı bir tercih olmadığını anlayacaksınız.

     

    Elektrikli ısıtıcılar, ısınmada klimadan çok daha sağlıklı bir tercihtir.

    Yanlış ! Inverter, Heat Pump klimalar elektrikli ısıtıcılardan çok daha tasarrufludur. Elektrikli ısıtıcı ve klima saatlık Kw değerlerini kıyaslayınız. Özellikle evinizde küçük çocukların olması durumunda elektrikli ısıtıcılar kullanırken dikkat ediniz. Bu ısıtıcılar yanıcı maddelere yakın olması durumunda yangına neden olurlar. Her yıl elektrikli ısıtıcılardan meydana gelen yangınlarla ilgili haberler medyada yer alıyor.

     



    Anasayfa | Hakkımızda | Ürünler | Ücretsiz Keşif | Teknik Bilgi | Kampanyalar | İletişim


    Günay Enerji sistemleri Limited Şirketi
    Adres : Burak Reis Cd. No: 112 Çamdibi Bornova / İzmir
    Tel & Fax : 0232 461 74 25 info@gunayenerji.com
    Web Tasarımı Deltawebsistem